Szőrös és gonosz

Szőrös és gonosz

megverték szegényt, jaj

2009. szeptember 11. - RaszP.

 

találtam egy emberi mintapéldányt, nem szeretem az ilyeneket. nem feltétlenül igaz rá mind, amit írok, de legalább jó kis összefoglaló egy régi témáról.

kezdve talán ott, hogy fogalma sincs mi az a nacionalizmus, de mélyen elítéli, mert az ROSSZ. megírta a népszabi, gondolom. legalábbis szerinte az a nacionalizmus, hogy az adott nép el akarja foglalni a bolygót és ki akarja írtani a többi népet. komolyan. wikipédia a barátunk, ajánlott szócikkek: nacionalizmus, sovinizmus, patriotizmus. pluszpont: máshol hivatkozgat olyanra, hogy ne higyjünk az előítéleteknek, nézzünk utána ennek annak.

folytatódik ott, hogy ő leszbikus és feminista. szvsz tipikus példája annak, amikor valaki olyan ronda, hogy inkább kikiáltja magát leszbikusnak és feministának, mert egyszerűbb, mint igényesnek lenni, hát még mint pasit fogni. ja és persze ettől különleges lesz.

ahogy különleges lesz attól is, hogy diagnosztizálja magát asperger-szindrómával is. vagy később hála a wikipédiának hitelesen tudja felvenni egy aspergeres szokásait. 

gyorstalpaló: az asperger-szindróma az autizmus legenyhébb formája. alapvetően sok tünete nincs, de azok jól megjátszhatóak. antiszociális viselkedés (társaság kerülése), szemkontaktus hiánya, értelmetlen rutinok követése , empátia hiánya...stb.

amiért nagyok sokan szeretik az az, hogy jó pár művészemberke "szenved" ilyenben. ergo, ha aspergerük van, ők is művészek lesznek.

és itt jön be a fél-egy éve felfedezett új kedvenc pszichológiai fogalmam, ami megint rendkívül cinikus és kiábrándító: a Forer-hatás.

Forer-hatás szerint egy egyén nagy valószínűséggel bármely felületes, részletekbe nem bocsátkozó személyiség-jellemzést pontosnak, magára illőnek fog találni, ha azt a meggyőződést keltik benne, hogy az kifejezetten az ő számára készült.

az ember mindig keres valami támpontot saját magáról, hogy ő milyen. jó azt hinni, hogy mi különlegesek vagyunk valamilyen szempontból, mi nem vagyunk átlagosak.

az író, a jelenlévők és az olvasók kivételek, perszepersze.

A bejegyzés trackback címe:

https://degec.blog.hu/api/trackback/id/tr181374273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása